POLÍTICA
Política 24/06/2014

L'eurodiputat d'IU Willy Meyer es dóna de baixa d'un fons de pensions europeu amb una sicav a Luxemburg

Aquest dimarts ha transcendit que eurodiputats de tots els grups feien les entregues voluntàries de fons per a la seva jubilació a una societat luxemburguesa de tributació reduïda

Efe
1 min
Cayo Lara, coordinador general d'IU, i Willy Meyer, cap de llista de l'Esquerra Plural, valorant els resultats / EFE

MadridL'eurodiputat d'IU Willy Meyer s'ha donat de baixa aquest dimarts del fons voluntari de pensions del Parlament Europeu, en el qual va contribuir de 2004 a 2009, després de conèixer que aquest fons es va formalitzar mitjançant una sicav a Luxemburg, segons informa aquesta força política en un comunicat de premsa. La decisió l'ha pres Meyer, segons explica ell mateix en el comunicat, "tenint en compte" la informació publicada avui per la web Infolibre.es, que afirma que el fons actuava en una sicav -una societat d'inversió de capital variable que "pretén eludir les obligacions fiscals"- a Luxemburg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de conèixer aquesta informació, l'eurodiputat ha remès una carta a la Direcció General de Finances i Pensions del Parlament Europeu en la qual comunica la seva baixa de l'esmentat fons. En aquesta carta, Meyer afirma: "En tenir coneixement d'aquesta informació i com que no comparteixo que existeixin aquests organismes que pretenen eludir les obligacions fiscals [...] procedeixo a reclamar la part que correspon a les meves aportacions i donar-me de baixa del sistema a partir del dia d'avui".

El PSOE ho esquiva

A aquesta informació s'ha referit també al Congrés la portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, que s'ha remès a les paraules de l'eurodiputada socialista Elena Valenciano per incidir en què els fons de pensions són els que oferia el mateix Parlament Europeu. Rodríguez ha subratllat que "on i com es gestiona aquest fons ho sabrà el Parlament i no els eurodiputats", que es limitaven a acollir-se al règim de pensions que els recomanaven.

stats