Política 08/10/2014

IU presentarà als ajuntaments bascos mocions de suport al 9-N

El text demana al TC que aixequi la suspensió cautelar de la consulta catalana

Ara
1 min

BarcelonaIzquierda Unida presentarà mocions als ajuntaments bascos per "mostrar el seu desacord" amb la suspensió de la consulta del 9-N a Catalunya. Així ho ha anunciat el partit en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció "defensa la llibertat dels pobles i les persones per decidir el seu futur de forma democràtica, tal i com ha succeït recentment a Escòcia". El text "considera que el futur no es pot construir sobre imposicions, sinó que s'ha de construir sobre principis profundament democràtics i sobre la lliure voluntat expressada pels pobles i les persones, per decidir tots els aspectes que els afecten, ja que es tracta de la relació d'una comunitat amb l'Estat, o de la pròpia definició de l'Estat entre monarquia i república, o altres qüestions econòmiques, socials o ambientals".

La moció expressa "disconformitat" amb el recurs interposat pel govern espanyol contra el 9-N perquè considera que va "en contra del dret a decidir lliurement el seu futur del poble català". A més, demana al TC que aixequi la suspensió cautelar de la consulta i possibiliti que els catalans votin el 9-N.

stats