Política 13/03/2012

L'oposició tem que Rajoy apugi l'IVA

El PSOE creu que ara el govern espanyol es resisteix a dir-ho per motius electorals

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl gruix de l'oposició al Congrés dels diputats tem que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acabi apujant l'IVA per quadrar els pressupostos, després que Brussel·les obligui l'Estat espanyol a cenyir-se a un objectiu de dèficit del 5,3% i no del 5,8% previst per la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, està convençuda que l'executiu espanyol "està pensant" en augmentar els impostos per compensar a través dels ingressos els comptes pel 2012. Els socialistes denuncien que "no es pot aprovar" aquesta tarda el sostre de despesa perquè s'haurà de modificar un cop el ministre Luis de Guindos ja ha dit que accepta les exigències comunitàries. Els socialistes creuen que Madrid també farà una "retallada brutal" de les prestacions per desocupació i que ara no ho diu per motius "electoralistes", de cara als comicis d'Andalusia i Astúries del 25 de març.

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha recordat que Rajoy es va comprometre a no apujar l'IVA. Ara bé, amb el nou escenari, ha admès que "alguna cosa haurà de fer". Més contundent, el portaveu del PNB, Josu Erkoreka, s'ha mostrat convençut que aquest és el pla ocult de la Moncloa.

stats