Política 24/04/2019

Rodríguez Ibarra trenca el to conciliador de Sánchez: "Torra no declara la independència perquè sap que anirà a la garjola"

L'expresident d'Extremadura ha parlat en un míting perquè Sánchez ha arribat una hora i mitja tard

Germán Aranda
2 min
L'expresident extremeny, Rodríguez Ibarra

MadridEl to pacífic amb l'independentisme del president espanyol i candidat socialista Pedro Sánchez a la reelecció s'ha trencat avui en un míting del PSOE quan l'expresident d'Extremadura i històric 'baró' Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha dit que Quim Torra "no fa un pas endavant i declara la independència perquè sap que aniria a la garjola". No estava en els plans que l'extremeny parlés al míting, però, com ha explicat ell mateix, ho ha acabat fent per amenitzar l'espera dels presents, ja que Sánchez arribava amb una hora i mitja de retard.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez Ibarra va ser un dels més crítics amb Pedro Sánchez quan es va nomenar un relator per desencallar les relacions amb Torra. En aquell moment va arribar a afirmar, respecte a Sánchez: "No crec en Déu; com he de creure en ell?"

Aquest dimecres l'històric dirigent ha tornat a deixar clar que la vella guàrdia, el "reservista", com s'ha autodenominat, no posarà fàcil a Sánchez les negociacions sobre l'autogovern a Catalunya. "És fals que el PSOE hagi pactat amb els independentistes, i la prova és que Torra no fa un pas endavant ni un pas endarrere, està quiet fa un mes. Per què no fa un pas endavant? Perquè sap que aniria a la garjola com els altres. I per què no fa un pas endarrere? Perquè els quinquis de la CUP li clavarien un clatellot".

Amb el seu característic to sarcàstic, Rodríguez Ibarra també ha criticat Pablo Iglesias –amb qui Sánchez està sent especialment conciliador, conscient de les possibilitats de pacte que hi ha–, del qual ha recordat que va defensar el president nicaragüenc, Daniel Ortega, "que ara mata els estudiants i els que protesten", a més de Chávez i de Maduro, a qui ha qualificat de "tonto".

stats