Política 04/12/2018

Iceta: "Crec que Vox entrarà al Parlament de Catalunya"

El líder socialista afirma que Díaz ho té "molt difícil per governar" però "té el dret" de presentar-se "tot i el retrocés"

Ara
1 min
Iceta assegura que un "govern de concentració" seria el més raonable en una "situació excepcional com l'actual"

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha parlat aquest dimarts sobre la presència de Vox a la cambra legislativa andalusa i ha assegurat que creu que "Vox entrarà al Parlament de Catalunya". "No es pot descartar", ha assegurat, i ha recordat l'auge de fa uns anys de Plataforma per Catalunya: "Hi ha sectors d'extrema dreta i gent que troba respostes en partits extremistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha afirmat que, donat el cas, "evitaria" pactar tant amb la CUP com amb Vox: "La CUP no pot pactar amb un partit del règim del 78 i Vox no pot pactar amb un partit que parla amb els independentistes", ha dit amb ironia. El socialista ha explicat a més l'ensopegada del PSOE a Andalusia i la consegüent irrupció de Vox: "36 anys de govern provoquen erosió. També cal analitzar l'impacte de la immigració que explica el creixement de Vox. A banda d'altres factors com els ERO i el procés independentista".

Iceta considera que la líder del PSOE andalús, Susana Díaz, ho té "molt difícil per governar" tot i que "té el dret de parlar amb tothom" i presentar-se malgrat el "retrocés" a les urnes. "S'ha d'evitar per tots els mitjans que l'extrema dreta governi i decideixi qui governa", ha recalcat, i ha assegurat que els partits que estiguin "en contra de deixar la clau de la governabilitat a l'extrema dreta" han de "decidir una fórmula per governar", tot i que ha evitat proposar-ne una.

stats