DEBAT D'INVESTIDURA
Política 19/12/2010

Iceta suggereix que Mas té un acord ocult amb el PP, ja que no busca altres suports

El dirigent del PSC recomana al líder nacionalista que es treballi "una majoria sòlida i estable al Parlament que permeti actuar al Govern sense dilació ni ensurts de cap mena"

Acn
2 min
Nadal i Iceta, en la reunió primera reunió del grup parlamentari

BarcelonaEl viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recomanat aquest diumenge al proper president de la Generalitat, Artur Mas, que busqui un suport estable per governar si és que no té un acord secret amb el PP. En un apunt en el seu diari d'internet, Iceta ha subratllat que la difícil situació econòmica aconsella que Mas s'asseguri un suport parlamentari estable, i ha remarcat que la situació de CiU a Catalunya és "més precària" que la del PSOE al Congrés, perquè a Zapatero li falten set diputats en una cambra de 350 membres, mentre que Mas està a sis de la majoria absoluta, però hi ha 135 parlamentaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Iceta, o bé Mas té un pacte secret amb els populars a canvi d'un futur suport a Mariano Rajoy, o no és conscient de la "necessitat d'una majoria sòlida i estable al Parlament que permeti actuar al Govern sense dilació ni ensurts de cap mena". Iceta ha remarcat que CiU ha obtingut una "gran victòria" en les eleccions del 28-N, però ha afegit que això no implica de forma automàtica tenir una majoria parlamentària que li doni suport per a la investidura i l'acció del govern en general. A més, ha apuntat que la difícil situació econòmica "sembla aconsellar" que Mas busqui el suport d'una majoria parlamentària suficient de forma estable. Així, segons Iceta, és "estrany" que des de CiU només arribin veus que demanen abstencions en la segona votació per assegurar la investidura de Mas, però no hi hagi cap moviment per obtenir un suport permanent. Ha argumentat, d'altra banda, que el país no pot esperar a les eleccions generals per tenir un govern capaç d'afrontar els problemes amb la rapidesa i determinació necessàries.

"Demà començarem a veure si Artur Mas destapa cartes ocultes o senzillament vol assegurar-se la investidura per després fer la viu-viu fins a les eleccions generals", ha assenyalat el líder socialista.

stats