Política 11/01/2015

Iceta, a Mas: "Governi o convoqui eleccions, però no sotmeti els catalans a un espectacle lamentable"

El líder del PSC aprova que l'ANC es presenti a les eleccions si així ho vol però lamenta que intenti "condicionar" des de fora de la política

Europa Press
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una atenció als mitjans aquest diumenge a Vilanova del Camí / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha exigit aquest diumenge al president de la Generalitat, Artur Mas, que "governi o convoqui eleccions" però que no "sotmeti els catalans a un espectacle lamentable i denigrant durant més temps".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes a Vilanova del Camí (Anoia) –on ha anat amb la candidata socialista a l'alcaldia, Noemí Trucharte–, ha criticat que les negociacions entre Mas i el president d'ERC, Oriol Junqueras, causen "incertesa i inestabilitat".

Iceta ha assegurat que l'estratègia de Mas acumula "fracassos encadenats": "Ha demanat un pacte fiscal que no va obtenir, una consulta legal que no es va fer, i ara vol la independència". Ha subratllat que convocar eleccions és una decisió que "correspon a Mas i no ha d'intentar traslladar-la" a altres actors.

Govern de concentració

Iceta també ha dit que, si Mas i Junqueras no es posen d'acord en la manera de concórrer a les eleccions, "és obvi que en aquestes circumstàncies no podrien governar junts encara que volguessin".

Sobre si veu possible esgotar la legislatura –com defensava el PSC–, ha descartat que sigui una opció viable "si Mas no es decideix a governar".

Preguntat per la possibilitat que l'ANC es presenti a les eleccions, ha dit que "si vol fer política, el millor és que s'hi presenti". "El que no m'agrada és que des de fora de la política s'intenti condicionar", ha sentenciat.

stats