CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 05/12/2010

Iceta advoca per un debat "franc i obert" al PSC sense que el monopolitzin els pesos pesants del partit

El viceprimer secretari del partit demana en un apunt al seu bloc aparcar el debat sobre si és convenient tenir grup parlamentari a Madrid

Oriol March
1 min

BarcelonaEls líders del PSC ja donen les coordenades del debat ideològic sorgit arran de la patacada electoral de fa tot just una setmana. Avui ha estat el torn de Miquel Iceta, viceprimer secretari del partit, que en un apunt al seu bloc ha demanat als seus companys de partit que duguin a terme un debat "franc i obert" per encarar la crisi en què estan instal·lats. A més, Iceta ha advocat per deixar de banda les possibles "contaminacions d'aquells membres del PSC que més accés tinguin als mitjans de comunicació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, el viceprimer secretari del partit creu que en el debat intern, que culminarà al Consell Nacional que se celebrarà la tardor que ve, hi han de participar amb rol protagonista "les persones que puguin impulsar el projecte socialista a mig termini". Iceta també he reclamat als membres del seu partit que la discussió no es centri exclusivament en la distància que ha de marcar el PSC amb el PSOE, ni en el grup propi, ni tan sols en qui serà el proper primer secretari del partit.

Com ja és habitual des que es va conèixer el resultat de les eleccions, el portaveu del PSC al Parlament ha assegurat que la derrota del diumenge passat es deu a l'impacte de la crisi econòmica i a que només CiU apareixia com a formació capaç de proporcionar al país "el govern sòlid i coherent que necessita".

stats