Política 02/07/2015

Iceta replica al PSOE i diu que la reforma constitucional ha de reconèixer la "realitat catalana"

El primer secretari del PSC assegura que va parlar de la "campanya electoral" amb Pedro Sánchez en la reunió secreta que van mantenir

Acn
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta,ha volgut replicar el PSOE i ha reclamat que es reconegui la "realitat catalana". D'aquesta manera, el socialista ha contestat a l'exlehendakari, Patxi López, que ahir va dir que no s'acceptaria el caràcter plurinacional d'Espanya i que el PSOE es vol limitar a reconèixer "la diversitat" de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ho veu diferent. "Hi ha moltes maneres de reconèixer la pluralitat i la diversitat. I nosaltres creiem que Espanya és nació de nacions i per tant plurinacional. Però haurem de fer la discussió entre tots, i per això volem reformar la Constitució, per abordarà el reconeixement de la realitat catalana", ha dit, tot afegint que "no podem prefigurar l'acord final però sense dubte haurà d'abordar el reconeixement de la realitat nacional catalana i trobar-ne l'encaix".

Un dinar per parlar de la "campanya electoral"

D'altra banda, Iceta ha emmarcat la fugaç visita que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el seu número dos, César Luena, van fer a Barcelona ahir expressament per reunir-se amb ell i la secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, en la normalitat de les seves relacions i ha assegurat que van parlar "de moltes coses" i sobretot "de la campanya electoral". Iceta, a més, ha tret importància a la visita, malgrat que fos secreta i suposés un desplaçament de tota la cúpula del PSOE només per aquest dinar. El líder del PSC ha ironitzat explicant que aquest dijous tornarà a veure Sánchez en la investidura de la presidenta de Balears, Francina Armengol.

"No es va saber, però el 24 de juny em vaig reunir a Madrid amb Pedro Sánchez i vam quedar que faríem una reunió a Barcelona per veure'ns, i també amb altra gent, per parlar de la campanya electoral". Així ha justificat Iceta el seu dinar secret d'aquest dimecres amb la cúpula del PSOE a Barcelona. El socialista ho ha explicat abans de participar a la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC).

Sobre la proposta de Junqueras

Preguntat també per la proposta d'Oriol Junqueras, president d'ERC, de crear una única llista independentista sense els partís polítics, Iceta ha mostrat el seu "respecte absolut" per la fórmula. "Cada partit ha de poder presentar-se com cregui convenient. Si en el món independentista creuen que la millor manera és sense partits ni responsables polítics és respectable. Nosaltres pensem que els partits i líders polítics està bé que estiguin al Parlament", ha dit.

stats