Política 21/09/2016

Parlon admet que és "molt possible" que es postuli per ser la candidata del PSC a la Generalitat

L'alcaldessa de Santa Coloma i el primer secretari socialista, Miquel Iceta, comencen avui la recollida d'avals per a les primàries del partit. Tenen una setmana per aconseguir el suport del 5% dels militants o del 20% dels membres del consell nacional

Ara
2 min
Iceta i Parlon inicien el procés de recollida d'avals per a les primàries al PSC

BarcelonaLa candidata a les primàries del PSC i actual vice primera secretària del partit, Núria Parlon, ha anunciat aquest dimecres que és "molt possible" que també es postuli per ser candidata a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions. En una entrevista d'Europa Press, ha afirmat: "Si hi ha eleccions el 2017, tornarem a convocar primàries i és molt possible que m'hi presenti". Una possibilitat que mantindria tant si fos triada primera secretària del partit com si no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, el primer secretari socialista, Miquel Iceta, ja va avançar que no tornaria a aspirar a ser el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat si no guanyava les primàries i revalidava el càrrec, un plantejament que Parlon veu legítim però que no comparteix. "Són processos diferents. Que no guanyi no vol dir que no tingui suport i que la seva figura no estigui valorada en el partit", ha destacat, i ha afegit que en les primàries del 15 d'octubre simplement es dirimeix quin model de partit volen els militants, si el continuista que defensa Iceta o el renovador que abandera ella.

Les paraules de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet arriben el mateix dia en què s'ha oficialitzat que tant ella com Iceta són els dos únics aspirants a les primàries per liderar el PSCPSC. Aquest migdia finalitzava el termini per presentar les precandidatures, de manera que ara comença el període de recollida d'avals, que s'allargarà fins al 29 de setembre.

Tant l'actual primer secretari socialista com la vice primera secretària han d'aconseguir, com a mínim, el 5% d'avals dels militants o el 20% d'avals al consell nacional. El cens tancat en el moment de la convocatòria del 13è congrés del PSC, que tindrà lloc entre els dies 4 i 6 de novembre, era de 17.314 persones, de manera que el nombre de militants que correspon al 5% és de 866, i el de signatures mínimes al consell nacional és de 89.

Sempre que els avals recollits s'ajustin als requisits del reglament, el 29 de setembre l'autoritat electoral proclamarà els candidats i el dia 30 es donarà el tret de sortida a la campanya de les primàries, que s'allargarà fins al 14 d'octubre, un dia abans de la votació.

stats