Política 15/05/2018

Iceta demana a Rajoy i Sánchez que dialoguin amb el nou Govern català

El líder del PSC afirma a Onda Cero que cal ser "coherents" i aixecar el 155 un cop es formi l'executiu

Ara
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest matí a Onda Cero, amb motiu de la reunió entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que considera que "han de ser coherents". "Quan hi hagi nou Govern s'ha d'aixecar el 155", ha assegurat Iceta: "També han d'obrir una perspectiva de diàleg entre partits i entre governs". "No m'agradaria que quedés en l'ambient que el president català demana diàleg i no tingui l'opció de tenir-lo. Cal començar a parlar", ha sentenciat, tot i advertir que cal "vigilar" que el nou Govern compleixi la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el discurs d'investidura de Quim Torra, Iceta ha afirmat que "ahir tenia la necessitat de comptar amb les 4 abstencions de la CUP i, malgrat això, va parlar de diàleg sense condicions". "El diàleg és diàleg i és obligació de les forces polítiques espanyoles de donar aquesta oportunitat", ha assegurat.

Les seves paraules no s'alineen amb les declaracions d'alguns membres del PSOE. L'exministre socialista José Blanco va fer ahir un tuit en què va considerar que "si s'ha de tornar a aplicar el 155, com exigeix Albert Rivera i donat que Ciutadans ha estat la força constitucionalista més votada, el més normal seria que Rajoy nomenés un govern de Ciutadans amb Inés Arrimadas al capdavant".

stats