Política 18/09/2015

Iceta i Sánchez mostren patriotisme espanyol

Projecten l’escut i la bandera ‘rojigualda’ en una pantalla gegant a Santa Coloma

Auri Garcia Morera
2 min
Iceta i Sánchez mostren patriotisme espanyol

Santa Coloma de GramenetEl candidat del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, van exhibir el seu patriotisme espanyol ahir a la tarda en un míting a Santa Coloma de Gramenet. Sánchez va portar la seva bandera rojigualda gegant a la campanya catalana pocs mesos després d’estrenar-la, amb polèmica, en el seu primer acte com a candidat a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans que aparegués Sánchez, Iceta va defensar amb vehemència que el líder del PSOE utilitzi en els seus actes aquesta gran bandera. Iceta va projectar un escut d’Espanya de grans dimensions mentre ell parlava. “Això som”, va dir en referència a l’escut i al fet que inclou símbols de diversos territoris de l’Estat. “Hem arribat fins aquí perquè estem junts, i volem seguir junts”, va sentenciar.

Insistència en la sortida de la UE

Sánchez i Iceta van tornar a insistir en el fet que, segons ells, Catalunya quedaria fora de la Unió Europea en cas d’independència. Sánchez va assegurar que, a diferència del que fa el PP, les seves constants al·lusions a les conseqüències negatives de la independència són un avís però no una amenaça. “El projecte de la independència és molt perjudicial per a Catalunya”, va subratllar Iceta.

També va intervenir en el míting l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que va defensar que és possible “sentir-se espanyol i ser igual de català que ells”, en referència als independentistes. També va reivindicar que Santa Coloma “va ser la primera ciutat que va posar en marxa un projecte d’immersió lingüística”. Ho va fer, però, amb un discurs en castellà.

Què és una nació?

Iceta va recordar al matí en una conferència al Fórum Europa Tribuna Catalunya que “el PSC ha dit sempre que Catalunya és una nació”, però va evitar precisar si la seva reforma constitucional inclouria el reconeixement com a nació. “No ens tanquem a cap fórmula, però no volem quedar presoners de les paraules. Per llamineres que siguin, no ens deixem enganxar per polèmiques sobre paraules abans de posar-nos a treballar”, va argumentar.

“Per a nosaltres nació no és estat”, va afegir Iceta, que va detallar que entén una nació com “un sentiment, una identificació amb una societat, amb una llengua, una cultura, unes institucions i un projecte col·lectiu”. El candidat va demanar que la reforma constitucional trobi “una solució satisfactòria al reconeixement de la singularitat”.

stats