Iceta: "Torna Rajoy, torna, treu-nos el 'fraCasado' del davant"

El primer secretari del PSC diu que el Brexit demostra que un referèndum a Catalunya no és "un truc de màgia i no ho resol tot"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recordat aquest dissabte la famosa frase que va pronunciar en una festa de la Rosa de Gavà l'any 2016, quan va demanar a Pedro Sánchez que aguantés i els deslliurés de Rajoy. Tres anys després i, amb una situació totalment diferent després que Sánchez hagi guanyat les eleccions diumenge passat, Iceta ha demanat ara a Mariano Rajoy que torni. "El que no sabia és que trobaríem a faltar Mariano Rajoy. Torna Rajoy, torna, treu-nos el 'fraCasado' del davant", ha dit. En el seu discurs davant la militància a Montmeló (Vallès Oriental), Iceta també ha fet un paral·lelisme amb el Brexit i ha dit que el seu exemple suposa una ensenyança per a Catalunya: "El referèndum no és un truc de màgia, no ho resol tot i no es juga tot a l'últim penal". "Hi ha decisions que requereixen consens i treball de temps", ha dit.

Iceta, que ha participat en la Festa de la Rosa dels socialistes a Montmeló, ha assegurat que el PSOE ha guanyat a l'estat espanyol gràcies als seus votants, que han optat per "un govern que feia bé les coses". 

El pla fiscal de Sánchez

Iceta també ha fet referència al pla fiscal de Sánchez i a la pujada dels impostos del futur govern socialista. "Diuen que apujarem els impostos als que guanyen més de 130.000 euros l'any i que això és la classe mitjana. Però en quin país viuen? De qui parlen si no els guanyo ni jo, que soc president d'un grup parlamentari?", ha assegurat. Segons Iceta, "algú ha de dir les veritats en aquest país i explicar a la gent que es necessita una fiscalitat sòlida i justa que faci pagar a qui més té i que ningú s'escapi de pagar el que deu".