POLÍTICA
Política 29/07/2011

Iceta assegura que el PSC té "temps de sobres" per preparar-se per a les eleccions

El portaveu socialista ha donat gairebé per fet que la candidata dels socialistes catalans serà Carme Chacón

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha valorat de manera positiva l'anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'avançar les eleccions generals al 20 de novembre. Els quatre mesos que queden per aquesta data són “temps de sobres”, segons Iceta, perquè el PSC afronti el repte electoral amb "un programa, candidatura i proposta política que aspiri a la confiança de la majoria dels catalans". Iceta ha explicat que la setmana que ve els òrgans del partit decidiran si s'ha d'ajustar o no el calendari congressual i que es posaran en marxa els dispositius per afrontar el procés electoral "en plenes garanties".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En clau del PSC, que es troba immers en ple debat intern, Iceta ha donat gairebé per fet que la candidata del PSC tornarà a ser Carme Chacón però també ha recordat que el partit obrirà un període perquè es puguin presentar altres candidats. En cas que hi hagi més d'un aspirant se celebrarien primàries i si no s'escollirà a través del consell nacional.

Iceta també ha lloat la decisió de Zapatero, ja que creu que fer un anunci d'aquestes característiques amb tant de temps "l'honora". A més, el portaveu dels socialistes catalans ha afegit que "no tenia gaire sentit unes eleccions al març" perquè ha assegurat que és millor que sigui un nou govern qui afronti la nova etapa.

stats