Política 23/09/2015

Iceta, sobre la definició com a nació: "Una cosa és el que tu consideres i una altra el que escrius a una Constitució"

Auri Garcia Morera
1 min

Cerdanyola del VallèsEl candidat del PSC, Miquel Iceta, ha justificat aquest dimecres la renúncia dels socialistes a incloure la definició de Catalunya com a nació en la reforma de la Constitució. "Que Catalunya és una nació per nosaltres és indiscutible, però una cosa és el que tu consideres i una altra el que escrius a una Constitució", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PSC ha assegurat que la reforma constitucional dels socialistes "recollirà l'article 5 de l'Estatut, que reconeix els drets històrics de Catalunya", i ha insinuat que el PSC estaria d'acord amb la definició com a nació però que l'haurien de posar sobre la taula altres formacions. "Altres partits poden proposar altres coses", ha dit.

Sobre la possibilitat que en el referèndum sobre la reforma de la Constitució la majoria de catalans hi votessin en contra, Iceta ha assegurat que "tindríem un problema polític", que "caldria saber què és el que desitgen els catalans", i que "sobre consultes acordades s'ha de fer el que s'acordi".

stats