Política 07/05/2018

Iceta alerta que les eleccions seran "impepinables" si l'independentisme s'obstina en la via Puigdemont

Troba "inacceptable" que JxCat pretengui investir un president "titella" i "provisional"

Marc Toro
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dilluns en roda de premsa a la seu dels socialistes

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha alertat aquest dilluns que les eleccions seran "impepinables" si els independentistes no ofereixen una "alternativa solvent" a la investidura de Carles Puigdemont. Una alternativa, ha assenyalat en roda de premsa, que passa per investir un president de manera presencial i formar un govern que accepti la "realitat" i actuï dins de la "legalitat". "Si no hi ha la possibilitat real de formar un govern capaç d'acceptar la realitat i conduir-se en el marc de la legalitat, l'altra opció és l'electoral", ha dit, deixant clar que aquesta no és l'opció dels socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha qualificat d'"inacceptable" que JxCat digui que Puigdemont serà investit ara o més endavant. "El president emana del Parlament i es deu al Parlament. No vull canviar un molt honorable president de la Generalitat per un molt provisional president de la Generalitat. És una burla als catalans, a les institucions", ha argumentat, deixant clar que el cap del Govern no pot ser un "titella" del president a l'exili.

El líder socialista, de fet, considera que dir que és possible investir Carles Puigdemont és el "tercer engany" dels independentistes, després d'haver fet promeses "impossibles de complir" en campanya electoral i d'haver dit que ho tenien tot preparat per implementar la República abans de fer la DUI.

En aquest sentit, ha fet referència a les cròniques periodístiques publicades darrerament sobre els dies previs a la proclamació de la República –com el reportatge 'Set dies d'octubre: les 140 hores que van canviar Catalunya', publicat a l'ARA–, en els quals –ha dit– "els mateixos protagonistes s'havien de confessar que tot allò que havien promès no estava preparat". "Prou d'enganys, prou de perdre el temps", ha conclòs Iceta.

stats