Política 03/03/2015

Iceta crida a evitar els debats independentistes a les municipals

"El que està en joc el 24 de maig és tenir governs estables", diu el líder del PSC

Europa Press
2 min
Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat aquest dimarts a Oviedo que cal "vorejar els debats independentistes perquè es tracten d'un parany i no corresponen a les eleccions municipals del 24 de maig".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha ofert aquest dimarts una roda de premsa a la seu dels socialistes asturians després d'una trobada de treball amb el seu homòleg a Astúries i també president del Principat, Javier Fernández. El socialista, en ser preguntat sobre la decisió del PSC de donar llibertat de vot als seus regidors en els debats sobiranistes, ha insistit que aquest debat "no és el que toca a les eleccions municipals perquè són qüestions que res tenen a veure amb els ajuntaments ".

"Quan algú em diu que donaré llibertat a un altre em fa una mica d'angúnia, perquè la llibertat la tenen tots els ciutadans. Nosaltres el que volem dir és que les eleccions municipals són això, eleccions municipals. El que està en joc el 24 de maig és tenir governs estables, progressistes que posin a les persones en el centre", ha afegit.

Preguntat per la resolució del Tribunal Constitucional sobre el 9-N, Iceta ha indicat que es tracta d'una resolució per unanimitat que "dóna un senyal claríssim de per on cal anar" però ha insistit que "lamentablement això no tanca el debat ni soluciona el problema que cal abordar".

Ha insistit que es tracta d'un problema polític que requereix de solucions polítiques i, des d'aquest punt de vista, per al PSC el gran error és pensar que la solució és unilateral. "El que cal és que els governs es posin a dialogar i a avançar i, si no són capaços, cal canviar els governs tan aviat com puguem i aquesta és la missió del PSC", ha dit.

stats