Política 23/04/2017

Iceta insisteix que la "tercera via" no és patrimoni "d'una sola persona"

El primer secretari dels socialistes catalans afirma que el PSC "ofereix llocs i espais" perquè tots els aspirants a liderar el PSOE diguin "el que vulguin"

Ot Serra
1 min
Miquel Iceta atenent els mitjans durant la Diada de Sant Jordi

BarcelonaMiquel Iceta no es mou de la neutralitat. Encara que Pedro Sánchez es fes seva la proposta del PSC –i afirmés que Catalunya és una nació–, el primer secretari dels socialistes catalans segueix sense voler mullar-se sobre quin candidat a la secretaria general del PSOE pot abordar més bé el conflicte territorial entre Catalunya i l'Estat. "Tots la poden fer possible [la tercera via], no és cosa d'una sola persona, ni un sol partit, ni un sol govern", ha manifestat durant la diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha volgut recordar que tots els aspirants s'han compromès amb els acords de Granada i que, a partir d'aquí, "totes les aportacions són benvingudes", ha dit en relació a les paraules de Sánchez. "Tots parlen del tema català", ha reiterat Iceta, que ha celebrat que d'aquesta manera els militants del PSC podran escollir el qui més els convenci.

Preguntat per si li agradaria que Patxi López i Susana Díaz també diguessin que Catalunya és una nació, el líder socialista ha afirmat que "han de dir el que vulguin". "Els oferim llocs per dir-ho però han de dir el que vulguin", ha insistit.

Aprofitant que en aquest Sant Jordi presenta el seu llibre 'La tercera via', Iceta ha defensat que el PSOE és qui té una proposta "més sòlida que qualsevol altre partit" per resoldre la qüestió catalana, que "és el que es va acordar a Granada".

stats