Política 01/06/2018

Iceta diu que l'acostament dels presos polítics a Catalunya "no és sobre la taula" de Sánchez

El líder del PSC assegura que Puigdemont estava disposat a votar contra la moció de censura

Acn
2 min
Iceta, després de guanyar les primàries del PSC contra Parlon

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que l'acostament a presons catalanes dels polítics i líders sobiranistes "no és sobre la taula" del nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "ni és una decisió que s'hagi de prendre en els pròxims dies o setmanes". En declaracions a La Sexta, Iceta ha valorat que des del punt de vista humanitari "s'ha de fer el possible perquè la gent es trobi tan bé com es pugui", però ha afegit que aquesta és una decisió "que han de prendre els jutges i la direcció d'Institucions Penitenciàries" i no "al fil" de la moció. Negava així que Sánchez hagi arribat a cap acord sobre aquest tema amb els independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista català ha reconegut que la moció impulsada pel PSOE era un moviment "arriscat però obligat" i ha assegurat que si al Congrés hi hagués JxCat i no el PDECat "la història hagués sigut una altra". Iceta ha dit que Puigdemont estava "disposat" a votar en contra de la moció del PSOE i que per això s'ha de "celebrar" que qui hi havia al Congrés fos el PDECat. Ha dit que se li feia difícil pensar que persones que han parlat del PP "com el gran responsable de tots els mals" estiguessin disposats a mantenir-lo en el poder. Ara bé, ha asseverat que els socialistes estan disposats a "oferir diàleg per desencallar la situació i treure Catalunya del forat on els errors dels independentistes l'han fet caure".

"No podem assumir la incertesa d'unes noves eleccions d'aquí molt poc"

D'altra banda, Iceta ha rebutjat la convocatòria immediata d'eleccions i ha demanat que es deixi governar el nou president, que creu que apostarà per un govern plenament socialista. Iceta ha assegurat que la presidència de Sánchez és una "oportunitat" d'enfocar el conflicte català "d'una manera ben diferent de com ho ha fet el PP" i que aquest és un dels motius pels quals ha descartat convocar eleccions aviat. "No podem assumir la incertesa d'unes noves eleccions d'aquí molt poc", ha declarat.

Iceta creu que "el més probable" és que el govern de Sánchez estigui integrat per gent del PSOE

A més, ha emfatitzat que Sánchez va parlar d'un "govern socialista" i per això ha valorat que "el més probable" és que estigui integrat per gent del PSOE o afí a aquesta formació, sense incorporar gent de Podem com li reclama Pablo Iglesias. Tot i això, ha dit que és Sánchez l'únic que té la competència per formar aquest govern i que el PSC li donarà suport sigui quina sigui la seva decisió.

stats