Política 08/07/2014

Iceta aprova i entén que Bustos plegui de la política i nega que li hagi demanat la dimissió

Veu bé que s'hagin assumit responsabilitats en el cas dels suposats sobresous a la FMC amb la dimissió de Bustos i del secretari general

Acn
2 min
Miquel Iceta, als passadissos del Parlament en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl candidat a primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que l'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació Catalana de Municipis (FMC), Manuel Bustos, ha fet bé de renunciar al càrrec de regidor i de la Diputació de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Iceta ha explicat que aquest dilluns va mantenir una conversa amb Bustos i que aquest li va explicar els motius de la seva decisió. "Quan vaig parlar amb ell ja sabia que havia pres [la decisió] i, per tant, la meva conversa no té res a veure amb la seva decisió", ha puntualitzat. Respecte al cas dels suposats sobresous de la FMC, considera que s'ha actuat bé perquè s'han assumit responsabilitats polítiques. Iceta ha explicat que aquest dilluns va mantenir una conversa "molt curta" amb Bustos, en la qual l'exalcalde li va explicar les raons de la seva decisió de plegar de la política. Iceta li va donar la raó en els seus motius i li va traslladar que feia bé de renunciar als càrrecs institucionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el candidat a la primera secretari del PSC, Bustos no plega perquè estigui imputat sinó perquè "no pot més" i ha afegit que l'exalcalde està convençut de la seva innocència i que està sent objecte d'un procés insuportable. "Jo l'entenc perquè el van començar a investigar per un trama urbanística de la qual no hem sabut res més", ha afegit Iceta, que s'ha mostrat comprensiu amb la decisió de Bustos.

De fet, per Iceta, en el cas dels suposats sobresous de la FMC s'ha actuat bé des del punt de vista de la responsabilitat política amb les dimissions de Bustos i del secretari general de la federació, Adolfo Moreno. En aquest context, Iceta ha defensat que s'assigni a cada càrrec una única remuneració, una remuneració que segons ell hauria de ser "bona" perquè d'aquesta manera s'estalviarien compensacions via dietes.

Preguntat per si seria convenient fusionar la FMC i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Iceta ha defensat que la funció de les entitats municipalistes és "insubstituïble", tot i que ha afegit que "haurien de treballar més plegades". Iceta, però, creu que els tres diputats del PSC que estan imputats per altres casos no haurien de renunciar al seu escó perquè "cada imputació té les seves raons". En aquest sentit, ha explicat que en dos dels tres casos de diputats imputats s'està arribant al final de la instrucció i ha augurat que seran absolts. En el tercer cas, ha argumentat que està imputat per fixar uns sous a CatalunyaCaixa que no beneficiaven el diputat imputat.

stats