Política 12/01/2018

Iceta diu que els membres del Govern han "carregat la responsabilitat de decisions que la CUP imposava"

El líder del PSC assegura que el seu partit impugnarà la investidura a distància de Puigdemont si creu que incompleix el reglament

Ara
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

Barcelona"Qui ha carregat les responsabilitats de decisions que potser no es compartien del tot però que la CUP imposava?", s'ha preguntat aquest divendres al matí a Catalunya Ràdio el líder del PSC, Miquel Iceta; "No hi ha ningú de la CUP en la posició del senyor Joaquim Forn". En aquest sentit, Iceta ha considerat que la situació judicial del Govern estava "cantada": "Moltes de les declaracions que s'estan fent davant del jutge diuen el que jo he dit sempre. És obvi que no es pot anar per la via unilateral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la vinculació que ha fet el jutge entre la convocatòria d'un referèndum i la violència, Iceta ha dit que "convocar un referèndum il·legal és un error monumental", però per a ell "no és violència": "Però jo no soc jutge", ha insistit.

Sobre la investidura de Carles Puigdemont a distància, ha assegurat que el PSC la impugnarà davant el Tribunal Constitucional si el partit té dubtes que es compleixi el reglament: "Necessitem un president que es presenti a la cambra i que governi des de Barcelona", ha sentenciat; "No assistirem a un debat d'investidura d'una persona que no hi és". En aquest sentit, Iceta ha recordat la renúncia de Carme Forcadell a presidir el Parlament, i ha considerat que "si per presidir un partit i un Parlament cal algú sense càrregues judicials, i per això Mas i Forcadell hi han renunciat, per presidir la Generalitat", també.

Sobre Oriol Junqueras, Iceta ha dit que "tindria dificultats enormes, però és a la presó en aplicació d'una mesura cautelar que no li ha limitat la possibilitat de presentar-se a les eleccions ni de ser elegit". Per tant, segons el socialista podria ser vicepresident: "Convindria? Jo crec que no".

D'altra banda, ha assegurat que viuria "amb normalitat" la possibilitat que Ernest Maragall presidís el Parlament de Catalunya: "Té l'experiència per fer-ho bé".

stats