Política 05/10/2019

Iglesias endureix el to contra el PSOE: "Ningú es creu ja que Pedro Sánchez sigui diferent de Susana Díaz"

"Con Rivera no. Amb nosaltre sí", lema de campanya d'En Comú Podem

Germán Aranda
2 min
Iglesias i un militant es fan una foto durant l'acte d'aquest dissabte a Madrid

MadridEl líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha certificat aquest dissabte que, a diferència de l'última campanya, en què es va centrar en atacar les dretes, el PSOE serà el principal blanc de les seves crítiques en la campanya del 10-N. Després de no aconseguir el seu objectiu d'entrar en un govern de coalició amb els socialistes, Iglesias ha assegurat que "ningú es creu ja que Pedro Sánchez sigui diferent de Susana Díaz".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un discurs agressiu cap a les elits –"els bancs compren el que volen llegir, veure i escoltar als mitjans de comunicació"–, el líder de la formació lila ha defensat que són els únics que es posaran al costat dels treballadors i demanaran "una regulació dels preus del lloguer". Iglesias ha fet servir un llenguatge inflat a l'assegurar que "els espanyols no són imbècils, no se'ls pot enganyar dues vegades" o a l'apuntar que "hi ha molts pocavergonyes que diuen que són constitucionalistes i quan els hi dius que la Constitució recull que la fiscalitat ha de ser progressiva miren cap a una altra banda".

Sense fer gairebé referències a la dreta i sense fer cap menció a l'extrema dreta de Vox, Iglesias ha centrat el seu discurs en reviure les negociacions amb Sánchez, a qui ha acusat de "mentir" quan va dir que volia una coalició amb Unides Podem. Per a Iglesias, el que demostra aquesta mentida és el fet que Sánchez reconegués darrerament que no podria "dormir tranquil" si tingués ministres de Podem. Iglesias també s'ha mostrat dur amb el fet que Sánchez només vulgui participar en un debat electoral perquè "és allà on els candidats parlen sense filtres". "No entenc que no vulgui participar en més debats i sí fer sis entrevistes faciletes amb La Sexta", ha dit Iglesias, més crític amb les elits financeres, les seves relacions amb la política i amb els mitjans que no pas amb les dretes.

'Con Rivera no', lema de campanya d'En Comú Podem

A Barcelona, el número u de la llista d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha presentat el nou lema de campanya: "Con Rivera no. Amb nosaltres sí". Derogar la reforma laboral, regular el preu dels lloguers, "salvar el planeta com ens demana la nostra gent jove" i "recuperar el diàleg i les solucions per Catalunya" són les diferències que Asens ha volgut destacar en relació a un possible pacte de Pedro Sánchez amb el líder de Ciutadans. "És un reclam de totes les persones i un crit transversal a Catalunya, on l'esquerra va ser la gran triomfadora de les últimes eleccions generals", ha afegit Asens.

stats