Política 19/10/2016

Iglesias avisa el PSOE que si "entrega" el govern al PP després "no podrà disfressar-se d'esquerra"

El líder de Podem avisa Errejón que els elogis dels adversaris el perjudiquen perquè el col·loquen en una "posició d'enorme debilitat"

Ara
2 min
Iglesias va prendre la decisió de fulminar Pascual durant el ple de dimarts al Congrés. La tensió amb Errejón es va fer més que evident.

BarcelonaDes de Podem donen per fet que el PSOE s'abstindrà per facilitar la investidura de Mariano Rajoy. Ara bé, el líder del partit lila, Pablo Iglesias, ha llançat un advertiment als socialistes: Si "entreguen" el govern de l'Estat al PP "després no pot disfressar-se d'esquerra". En una entrevista a Antena 3, Iglesias ha assegurat que si finalment el PSOE canvia de posició del 'no' a Rajoy per una abstenció (un escenari del qual "ningú dubta", ha dit), serà un "canvi d'època a Espanya", on fins ara PP i PSOE havien estat "antitètics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquestes paraules, Iglesias ha posat al mateix sac el PP i el PSOE per reivindicar Podem com l'autèntica alternativa. Així, el mateix dia que es compleixen dos anys de l'assemblea fundacional de Podem a Vistalegre, Iglesias ha admès que el seu partit ha d'apostar per l'estratègia "contrària" a la del PSOE.

Això significa "ser més a prop de la societat" i no ser només un "aparell institucional". "La política important té a veure amb com està el teu veí, no com està el del banc de davant", ha dit.

L'estil "temperat" d'Errejón vs. l'estil "vehement" d'Iglesias

El líder de Podem no ha eludit el debat intern a Podem, que ha provocat tibantors públiques entre els membres de la direcció. Iglesias ha dit que el secretari polític i portaveu parlamentari, Íñigo Errejón té un estil "temperat", mentre que ell "és més vehement". En aquest sentit, ha dit que a vegades "els temperats són més eficaços donant cops que els vehements".

Ara bé, Iglesias també ha volgut avisar el seu número dos que no el beneficia que "els adversaris" de Podem el prefereixin a ell i l'elogiïn, perquè això el col·loca en una posició "d'enorme debilitat" a l'hora de defensar-se davant dels votants. "Crec que a l'Íñigo el perjudica molt aquest marc, que tots els mitjans enemics diguin que prefereixen Errejón", ha assegurat. De fet, ha dit que un senyal que estan fent la feina ben feta és que els acusin de "radicals" i "antisistema" i no rebin "elogis".

Més enllà del paper d'Errejón, Iglesias ha aplaudit també l'estil "mefistofèlic" del secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, i "l'enormement sobri però contundent" del coordinador d'IU, Alberto Garzón, que ara és soci electoral de Podem.

Defensa un referèndum acordat

Iglesias ha tornat a defensar un referèndum acordat amb l'Estat com la millor fórmula per solucionar el plet català. En aquesta línia, s'ha mostrat convençut que l'augment de l'independentisme ha estat "inversament proporcional a l'estupidesa dels governants de Madrid".

stats