Política 22/03/2016

Iglesias i Sánchez mantindran demà una conversa telefònica

El secretari general de Podem i el líder del PSOE s'havien emplaçat a negociar abans de Setmana Santa

Ara
2 min
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s'han reunit aquest migdia al Congrés / EFE

BarcelonaDavant la impossibilitat de quadrar les seves agendes i mantenir una trobada, el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, tindran una conversa telefònica al llarg del dia de demà. D'aquesta manera s'acaba la incomunicació entre els dos dirigents d'esquerres des que es va produir l'acord Pedro Sánchez - Albert Rivera, que Iglesias va interpretar com una declaració de guerra –es va fer notar a la primera sessió del debat d'investidura de Sánchez–. Els dos líders, de fet, van parlar la setmana passada per quadrar agendes i tenir una reunió sense la presència de C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista pretén que Podem abandoni els vets i s'adhereixi a l'acord que els socialistes tenen amb C's. La seva intenció, va dir ahir Sánchez en una visita a les Canàries amb el president autonòmic, Fernando Clavijo, és parlar "de solucions" i no de "les cadires". La seva idea és evitar "fronts i exclusions".

Tot i que la trobada no serà presencial, en certa manera, compleix les condicions que buscava Iglesias: sense Albert Rivera. La darrera trobada que el líder del Podem va tenir amb el cap de files socialista va ser el 5 de febrer al Congrés de Diputats, en la primera ronda de contactes de Sánchez després de rebre l'encàrrec del rei per intentar ser investit president del govern espanyol.

En aquell moment, la trobada va ser molt tensa i Iglesias va posar com a condició per negociar que el PSOE abandonés el diàleg amb C's. Un requisit que, sense dubte, va incomplir Sánchez: setmanes després, mentre es reunien els equips negociadors dels socialistes, Podem, IU i Compromís, el candidat a la presidència, Pedro Sánchez, va anunciar un pacte amb C's. L'entesa, però, no sedueix ni el partit morat ni el PP (de moment).

stats