Política 04/06/2019

Iglesias aparta Echenique de la secretaria d'organització de Podem

Fonts de la direcció justifiquen el cessament perquè tindrà un rol en la negociació amb el PSOE

Agències
1 min
El secretari d'Organització, Pablo Echenique, anunciant l'obertura de l'expedient.

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha decidit fer canvis en la cúpula de la formació estatal que comporten la sortida de Pablo Echenique de la secretaria d'organització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat a Efe fonts de la direcció de Podem, la decisió es pren perquè Echenique serà qui dirigirà la comissió negociadora dels pactes de govern amb el PSOE i, per les seves noves responsabilitats, no podrà seguir ocupant-se de la secretaria d'organització. "No és realista" mantenir els dos càrrecs, asseguren fonts de l'executiu de Podem a Europa Press.

Echenique estrena responsabilitats dissabte

El nou càrrec es crearà dijous i Echenique estrenarà les noves responsabilitats en una primera reunió que tindrà lloc dissabte, quan el partit celebrarà el seu Consell Ciutadà Estatal (CCE). Pablo Iglesias assistirà a aquesta trobada, que se celebrarà al Cercle de Belles Arts de Madrid, i mantindrà una trobada amb els candidats autonòmics que són decisius per a la formació de governs.

Aquest mateix dimarts, la direcció havia assumit la necessitat d'encetar una reflexió sobre els resultats municipals i autonòmics, afirmant que eren "més aviat dolents". De fet, la reubicació d'Echenique arriba després de la davallada del 28 d'abril i del 26 de maig.

En el mateix sentit, també s'espera que a la reunió de dissabte es formalitzi la dimissió de l'executiva de qui va ser cap de llista de Podem per a les eleccions europees del 26 de maig, Pablo Bustinduy. El dirigent, afí al sector d'Íñigo Errejón, va renunciar al març per no tenir "l'enteresa i les forces necessàries per assumir una responsabilitat pública tan important".

stats