Política 05/12/2019

Iglesias critica l'estil Rufián i demana "una Esquerra que s'assembli més a la de Tardà"

El líder d'Unides Podem defensa l'estil de Joan Tardà davant d'altres "igualment respectables"

Germán Aranda
2 min
Ada Colau i Jaume Asens en el míting central de la campanya del 10-N.

MadridEl líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha defensat aquest dijous en un acte amb el periodista Enric Juliana al Congrés que per arribar a un acord d'investidura cal "una Esquerra que s'assembli més a l'estil de Joan Tardà que a d'altres que són igualment respectables i poden arribar a ser ambivalents". Concretament, ha afirmat que "si algú ha demostrat ser capaç d'una cosa i del contrari és Gabriel Rufián", malgrat que ha matisat que "alguns això en política ho consideren una virtut". "I jo no ho qüestionaré", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias és partidari que a Catalunya "les esquerres s'entenguin", i ha assegurat que "això passa perquè a Esquerra li vagi molt bé respecte a JxCat". De cara a la nova investidura, el líder del partit lila ha defensat que el nou govern "s'enorgulleixi de la plurinacionalitat i no s'avergonyeixi" i ha afirmat que les esquerres "mai poden competir amb la dreta o la ultradreta per veure qui és més dur", sinó que han de potenciar "l'enteniment i el diàleg". També l'educació i la sanitat pública, ha dit, perquè "si funcionen" és més complicada la proliferació de l'extrema dreta. S'ha donat suport també al fet que Espanya tingui "el moviment feminista més potent d'Europa".

"A Catalunya va agradar sentir la infanta Elionor parlant un català perfecte", ha destacat el líder de Podem, que ha dit que "la monarquia no està en crisi". Amb tot, Iglesias ha afirmat: "El debat existeix. Si no, ¿com és que el rei Felip surt a elogiar un article que em respon a mi?", en referència al fet que el rei Felip elogiés recentment un article de Javier Cercas en resposta a un altre del mateix Iglesias en què defensava els valors republicans.

En un to més moderat que de costum, Iglesias ha defensat que el diàleg "ha de ser dins la constitució" tal com defensa el PSOE en relació a Catalunya, "seria notícia que fos fora de la constitució". Davant el creixement de l'extrema dreta i un PP que està "atrapat per Vox, encara que hi sigui Ana Pastor", ha defensat que la "responsabilitat" recau en l'esquerra i que, de fet, "el bloc de la moció de censura està cridat a assumir la responsabilitat de liderar l'estat", un bloc en el qual ha inclòs a Esquerra i fins tot a un EH-Bildu que està "creixent i assumint punts de vista més pragmàtics".

stats