Política 28/06/2019

Iglesias diu que "no és descartable" un acord de Sánchez amb Cs, però creu que al final hi haurà "coalició" amb Podem

Assegura que el pacte arribarà "quan acabin els intents del PSOE" per pactar amb la dreta

Germán Aranda
1 min
La diputada Noelia Vera i el diputat Rafa Mayoral flanquejant Pablo Iglesias ahir al Congrés de Diputats.

MadridMalgrat el principi d'acord per un "govern de cooperació" al qual va arribar amb el PSOE, el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, encara creu que "no és descartable" un acord de Pedro Sánchez amb Ciutadans. De fet, segons ha dit aquest divendres a la seva reunió amb la coordinació estatal en defensa de les pensions al Congrés, creu que "és lògic que el PSOE estigui treballant en aquestes setmanes per treure endavant la investidura amb la dreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és descartable que ho aconsegueixin, si no no s'hauria donat la campanya que s'ha fet amb Ciutadans i els elogis als crítics del partit", ha assegurat, i també ha defensat que, "històricament" i "en les grans qüestions de l'economia", el PSOE s'ha posat d'acord amb la dreta.

Tot i això, Iglesias encara creu que, "encara que no és descartable, no és el més probable" i, en aquest sentit, el més probable és "un govern de coalició" en el qual participi Unides Podem, perquè "la dreta ha decidit no facilitar la investidura".

"Quan acabin els intents del PSOE d'assegurar-se un pacte de govern còmode que no estigui compromès necessàriament amb les polítiques d'esquerres, Pedro Sánchez no cometrà la irresponsabilitat d'obligar els espanyols a votar una altra vegada per una obsessió absurda i fora d'època de Sánchez d'un govern únic", ha afegit Pablo Iglesias, que ha avisat que venen "unes setmanes molt difícils" i de "moltes pressions per tal que no es formi un govern d'esquerres. Iglesias continua insistint en "un acord integral de govern amb equips mixtes", o sigui, uns ministeris que ara per ara són el que els distancia del PSOE de Sánchez.

stats