Política 31/10/2019

Iglesias insisteix que un referèndum d'autodeterminació no serà una "línia vermella" per pactes després del 10-N

Creu que Colau podria arribar a la presidència del govern espanyol un cop acabi la seva etapa com a alcaldessa

Ara
2 min
El líderd d'Unides Podem, Pablo Iglesias, en una entrevista recent a Antena 3.

BarcelonaPablo Iglesias insisteix que un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya no serà una "línia vermella" de cara a futurs pactes després del 10-N. De fet, tampoc ho va ser durant les negociacions entre el PSOE i Podem per la investidura de Pedro Sánchez. El líder d'Unides Podem ha prioritzat la proposta que van fer la setmana passada els comuns d'arribar a un "nou pacte" entre Catalunya i Espanya a través d'una taula de diàleg. De tota manera, en una entrevista a RAC1 recollida per l'ACN, Iglesias ha assegurat que, malgrat no prioritzar el referèndum, continuen apostant per la via escocesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el dirigent d'Unides Podem creu que un hipotètic referèndum d'autodeterminació hauria de plantejar tres opcions: independència, seguir amb la situació actual o un encaix diferent amb l'Estat. Segons Iglesias, hi ha una majoria de catalans que voldrien seguir a l'estat espanyol però amb unes condicions diferents i, per això, ha considerat que seria un "frau democràtic" que no es contemplés aquesta tercera opció.

En l'entrevista, Iglesias també ha lamentat que el PP i Ciutadans hagin trobat una "mina d'or" en l'enfrontament però ha avisat que la radicalització del discurs del PP i Cs sobre Catalunya és una "autopista" per a Vox. Un discurs que, segons Iglesias, també ha arrossegat el PSOE i ha posat com a exemple els canvis al programa electoral per incorporar la plurinacionalitat de l'Estat a petició del PSC. "El PSOE té un discurs diferent a Madrid i a Barcelona. Ens diuen que la nostra posició territorial ens pot fer mal, però nosaltres diem el mateix a Badajoz i a Badalona", ha defensat.

La possibilitat que Colau arribi a la Moncloa o a la Generalitat

Pel que fa al futur polític d'Ada Colau, Iglesias ha donat per descomptat que en els propers quatre anys exercirà d'alcaldessa de Barcelona però ha afegit que després el seu futur "no té límits". "Presidenta de la Generalitat i del govern espanyol, per què no?", ha preguntat tot i que després ha afegit que ell encara té "molta metxa".

stats