Política 27/05/2019

Iglesias no desisteix de governar amb Sánchez tot i el revés a les urnes

El líder lila manté que no pensa dimitir però diu que el seu càrrec és a disposició de les bases

Dani Sánchez Ugart
1 min
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias poc després de la reunió que van tenir a la Moncloa el setembre del 2018 per parlar dels pressupostos del 2019.

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha admès aquest dilluns que els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques d'ahir no van ser bons, però ha destacat que calen els seus vots per formar governs d'esquerres. "No estem contents però no ens rendim", ha dit en roda de premsa des de la seu del partit a Madrid. "Som conscients de l'enorme pes estratègic que tenim per contribuir al bloc progressista tant a l'Estat com en ajuntaments i comunitats autònomes". També s'ha referit a la negociació del govern espanyol, i ha assegurat que no desisteixen en l'intent de formar un executiu de coalició amb Pedro Sánchez, "conscients del pes" que tenen al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Podem ha afirmat que no pensa dimitir, tot i els mals resultats d'ahir de la formació lila a les municipals i autonòmiques. Però ha precisat que el seu càrrec "està sempre a disposició dels inscrits" de la formació. Tot i així, ha afirmat que vol liderar la negociació amb Pedro Sánchez per a un govern de coalició a Espanya.

El líder lila també s'ha referit a la pèrdua de l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid, on l'esquerra es va presentar separada per l'escissió d'Íñigo Errejón. "La divisió no suma", ha afirmat, abans de demanar "autocrítica" a tots els actors responsables d'aquesta divisió. Podem ha convocat un consell ciutadà extraordinari per valorar els resultats i possibles conseqüències orgàniques.

"A l'esquerra no ens funciona quan ens dividim i ens barallem entre nosaltres", ha assegurat.

stats