ELECCIONS MUNICIPALS
Política 05/06/2014

RCat elegeix Ignasi Planas com a alcaldable de Barcelona però no es tanca a pactar coalicions

L'acord pel qual Reagrupament es convertia en entitat associada a CDC només fa referència a les eleccions catalanes, estatals i europees, mentre que a les municipals hi ha llibertat d'actuació

Ara
1 min

BarcelonaL'assemblea de Reagrupament (RCat) de Barcelona va aprovar aquest dimecres la seva llista electoral sencera per a les eleccions municipals, tot i que no es tanca a negociar coalicions amb altres forces independentistes. "La nostra gran responsabilitat és transformar Barcelona en la capital d’un estat i perquè això succeeixi és necessari que la ciutat estigui governada per forces independentistes", va afirmar Ignasi Planas, escollit cap de llista, segons recull un comunicat del partit. Planas, de fet, ja va ser el principal representant de RCat a la coalició Unitat per Barcelona del 2011, que va aglutinar ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana, que va assolir dos regidors, Jordi Portabella i Joan Laporta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reagrupament va optar a finals del 2013 per esdevenir una entitat associada a CDC i, segons l'acord que van signar Artur Mas i Joan Carretero, els reagrupats s'havien de presentar a les eleccions junt a Convergència. Tot i això, fonts de RCat matisen que l'acord només es referia a comicis d'àmbit general, com les catalanes o les estatals –de fet, RCat ja va situar candidats a la coalició de CiU i PNB de les europees del 25-M–, mentre que a les municipals podien buscar aliances variables segons cada poble o ciutat. "Nosaltres hi hem de ser. Com a patriotes, és necessari que Reagrupament estigui a les eleccions municipals per fer que a Barcelona hi governi l’independentisme", va afirmar Planas, qui també és president de la Federació Catalana de Rugbi des de 2009.

En el segon lloc de la llista aprovada per RCat hi figura Pilar Altarriba, vinculada al partit des dels seus inicis, i en tercera posició l’actual conseller del barri de Sant Martí, Francisco Garcia.

stats