L'AUGE DE PODEM
Política 23/12/2014

Amaiur denuncia que "l'òptica" de Podem sobre Euskadi i Catalunya és la "de Madrid"

El diputat Iker Urbina coincideix amb el partit de Pablo Iglesias en "certs plantejaments, sobretot econòmics", però creu que la seva forma de veure l'Estat és similar a la del PSOE o IU

Europa Press
1 min

BilbaoEl diputat d'Amaiur Iker Urbina ha denunciat que "l'òptica" de Podem sobre Euskadi i Catalunya és la "de Madrid", després que els dirigents d'aquesta formació hagin assegurat que no desitgen que bascos i catalans "se'n vagin" d'Espanya, encara que han precisat que respectaran el que decideixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Vasca, recollida per Europa Press, Urbina ha afirmat que la coalició sobiranista coincideix amb Podem "en certs plantejaments, sobretot econòmics", però "es percep, de les seves declaracions i, sobretot, en els darrers temps, que l'òptica sobre la qual veuen tant Euskal Herria com Catalunya, és la de Madrid". "En aquest sentit, pel que fa a això, no difereix gaire del que pot ser l'òptica que tenen el PSOE i IU o que tenen altres partits de caràcter estatal. Creiem que això està quedant en evidència i ens distancia en aquest sentit", ha afegit.

Segons la seva opinió, això "posa de rellevància" que Podem i Amaiur "són projectes diferents en aquest sentit". "I ens preocupa que es parli de respecte, però, alhora, no deixem de constatar que l'òptica segueix sent l'estatal, i això preocupa, perquè ha estat un problema en altres partits, també", ha apuntat.

stats