Política 07/07/2015

PSOE i PP fan front comú contra la hissada de la ikurriña a l'Ajuntament de Pamplona

La delegació del govern espanyol a Navarra posa un recurs i Rajoy considera que és una "burla" als sentiments de molts navarresos

Agències
1 min
Moment en què la ikurriña és penjada a la façana de l'ajuntament / EFE

BarcelonaLa decisió de l'Ajuntament de Pamplona, governat per Bildu, de posar una ikurriña al balcó de l'edifici durant els 'sanfermines' ha suscitat un grapat de declaracions contràries del PP i el PSOE. En el cas del PP, a més, ho ha fet al màxim nivell, ja que ha estat el mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy, qui s'hi ha pronunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu estatal ha assegurat que la hissada suposa una "burla" als sentiments de molts navarresos. També ha dit que ha criticat que el "projecte d'algunes persones al País Basc" consisteix en "apropiar-se de Navarra i si poden d'una part de França" i ha valorat que "no s'ajusta a la legalitat". Per això ha valorat molt positivament el recurs adminsitratiu que aquest dilluns ha posat la Delegació del govern espanyol a Navarra contra la decisió del consistori.

Per la seva banda, el Partit Socialista de la comunitat ha assegurat que és "una mala decisió" perquè es tracta "d'una bandera que no uneix tots els navarresos". La Unió del Poble Navarrès, el partit que va governar Pamplona fins les eleccions del 24-M, també va mostrar el seu malestar per la decisió.

stats