CAS 'MAR BLAU'
Política 16/12/2010

Imputen Díaz Ferrán y el president dels ports de les Balears pel cas Mar Blau

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, y el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Francesc Triay (PSOE), han estat imputats per la policia en la investigació de l'operació Mar Blau, per suposada corrupció entre els funcionaris de ports de les illes.

Efe
2 min

BarcelonaFonts de la investigació han informat que Díaz Ferrán serà citat com a responsable de l'empresa Tracsayates, beneficiària d'una concessió que està sent investigada en aquest cas, i és possible que pugui prestar declaració a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La declaració del president de la CEOE (el seu substitut serà elegit el dia 21) tindrà lloc després que es prengui declaració als principals i primers implicats en la trama, que han començat avui a declarar a la Prefectura Superior de Policia de Balears, encara que no es descarta que Díaz Ferrán comparegui ja després de les festes nadalenques.

Entre els principals implicats que han estat avui citats avui hi figuren l'actual president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Francesc Triay, el seu antecessor Joan Verger, i el director de la institució, Ángel Matías.

Triay va encapçalar la candidatura del PSIB-PSOE al Govern balear en els anys 1987 i 1995 i va ser nomenat en el càrrec en l'actual legislatura del socialista Francesc Antich i Joan Verger va ser president del PP de Balears i del Consell de Mallorca i va dirigir l'organisme de ports durant el mandat de Jaume Matas.

Tripijocs corruptes

A la operació Mar Blau, que instrueix des de fa dos anys el jutjat d'instrucció 8 de Palma, s'investiga, entre altres coses, un suposat tripijoc en l'adjudicació de dos concursos per part de l'Autoritat Portuària de Balears a Maó i Eivissa.

En relació a aquests concursos, s'indaguen presumptes delictes comesos per funcionaris portuaris amb motiu d'una concessió a l'empresa Trapsayates. Els delictes que s'investiguen són els de suborn, negociacions prohibides a funcionaris, alteració de preus en concursos i subhasta pública i estafa, entre altres.

Dimecres la policia va registrar la seu de l'APB a Palma i les oficines de l'empresa Trapsa, adjudicatària dels concursos i propietat de Gonzalo Pascual i Gerardo Díaz Ferrán, al port de Maó ia Palma, així com el domicili a la capital balear d'un empleat de la societat.

En relació amb aquest nou cas sobre suposada corrupció entre funcionaris de ports de l'arxipèlag, el president de les Balears, Francesc Antich, ha assegurat aquest matí que "coneixent com coneix" el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Francesc Triay, no té cap dubte que ha estat i és "molt escrupolós" en la seva gestió i, de fet, va afegir, no està sent investigat en l'operació Mar Blau ".

En un acte públic, Antich ha comentat als periodistes que els investigadors no qüestionen el treball de Triay, sinó que estudien la gestió de l'anterior president, Joan Verger, i d'alguns tècnics.

stats