Política 03/05/2018

Imputen una professora i una funcionària de la Universidad Rey Juan Carlos pel cas Cifuentes

Haurien falsificat presumptament l'acta del treball de final de màster i modificat les notes

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Cristina Cifuentes arribant avui a la seva compareixença a l'Assemblea de Madrid per donar explicacions sobre el seu màster polèmic

MadridAvança la investigació pel Mastergate de Cristina Cifuentes: el jutjat d'instrucció número 51 de Madrid ja ha efectuat les primeres imputacions. Aquest dijous ha citat a declarar com a investigades tant la professora del màster de Cifuentes que presumptament va falsificar documents –en concret, la seva firma seria l'única que no estava falsificada en l'acta d'avaluació del treball de final de màster– com també la funcionària que va modificar les notes. Totes dues estan citades el 10 de maig a les 12 h, mentre que abans passaran pel jutjat un total de cinc testimonis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de rebre de la fiscalia de Móstoles les diligències d'investigació del cas, el jutjat ha decidit ampliar la causa oberta arran de la denúncia d'una de les professores a qui s'hauria falsificat la firma perquè Cifuentes pogués acreditar que tenia el treball de final de màster. Es tracta de la catedràtica de la Universitat de Salamanca Ángela Figueruelo Burrieza.

Les citades com a imputades són Cecilia Rosado i Amalia Calonge. Segons va explicar 'Eldiario.es', Calonge va entrar al sistema informàtic de la Universidad Rey Juan Carlos el 2014. El rastre digital que va deixar va permetre comprovar que dues assignatures de l'expedient de Cifuentes van passar de 'no presentat' a notable a partir d'aquell moment. Arran de la investigació oberta, la universitat va decidir obrir-li un expedient disciplinari per "greus irregularitats detectades".

Un dels testimonis cridats a declarar el mateix 10 de maig a partir de les 9 h és Alicia López de los Mozos, la professora que va ratificar davant la policia que la seva firma estava falsificada en l'acta que Cifuentes va ensenyar a l'Assemblea de Madrid per demostrar que havia cursat el màster.

stats