CORRUPCIÓ A VALÈNCIA
Política 19/05/2012

Imputen més càrrecs de Canal 9 en la trama Gürtel

Ara
2 min

VALÈNCIA.El jutge de l'Audiència Nacional va imputar ahir dos responsables de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per l'adjudicació a empreses vinculades amb la trama Gürtel de la sonorització dels actes que es van celebrar amb motiu de la visita del Papa a València el 2006.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els nous imputats són l'aleshores cap del departament tècnic de la RTVV, Luis Sabater, i l'exidrector d'antena de l'ens, Antonio de la Viuda. Pedro García Gimeno, ex director general de la corporació de mitjans audiovisuals valencians, els va assenyalar davant el jutge com a responsables directes de l'adjudicació. García Gimeno, que va comparèixer davant el magistrat Pablo Ruz fa deu dies, va afirmar que la intervenció de Sabater i De la Viuda hauria estat "essencial" en la decisió de l'elecció dels procediments d'adjudicació dels contractes i de les empreses finalment adjudicatàries.

La intervenció general de l'Estat també va concloure en un informe que els dos nous imputats van ser els encarregats de cedir a l'empresa Teconsa -relacionada des del 2009 amb la trama Gürtel- el contracte de subministrament, en règim de lloguer, les pantalles de vídeo, so i megafonia per a RTVV durant la visita del pontífex.

Sabater i De la Viuda hauran de comparèixer davant el jutge el dia 31 en qualitat d'imputats per prevaricació i malversació. També acudirà a la cita amb el magistrat Carlos Ignacio Fragio Díaz, imputat per frau fiscal i falsedat. Fragio era responsable de les empreses Apogee Telecomunicaciones i Wild Electronics, a les quals Teconsa -una constructora sense experiència en el sector del so- va encarregar finalment la realització de les feines que li havien estat adjudicades.

El dia 7 de maig, un familiar seu, Óscar Fragio, va admetre davant el jutge que va pagar una comissió de 88.000 euros al considerat número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo -exsecretari d'Organització del PP gallec- per encarregar-se de la sonorització de la visita del Papa a València del 2006.

stats