Política 13/02/2015

Imputen la secretària d'organització del PSC i vuit ex alts càrrecs de la FMC per malversació de fons públics

La jutge investiga en una peça separada del cas Mercuri el regal de rellotges per valor de 190 euros la unitat a 70 membres de la direcció de la FMC

Efe
2 min
La secretària d'organització, Assumpta Escarp / ACN

BarcelonaLa jutge que investiga el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d'influències, Beatriz Faura, ha imputat la secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, i vuit ex alts càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya, d'ICV, ERC, PPC i PSC, pel regal de rellotges en aquesta entitat, que hauran de prestar declaració els dies 2 i 3 de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Escarp està imputada per la peça separada del cas relativa al regal de rellotges per valor de 190 euros per unitat a un total de 70 membres de la direcció de la FMC, que el 2011 van deixar el càrrec. La investigació apunta que els rellotges es van pagar amb unes partides pressupostàries destinades a formació, per la qual cosa s'acusa els imputats de malversació de fons públics.

Els altres imputats són els també socialistes Miquel Àguila, exalcalde de Balaguer (Noguera), Helena Arribas, exalcaldessa del Vendrell (Baix Penedès), i Conxita Campoy, alcaldessa de Malgrat de Mar (Maresme).

Al llistat s'hi sumen Toni Morral (ICV-EUiA), exalcalde de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental); Pere Muñoz (ERC), exalcalde de Flix (Ribera d'Ebre); Víctor Ros (PPC), exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme); Antoni Soy (ERC), exalcalde d'Argentona i exsecretari general d'Indústria de la Generalitat, i Juan Antonio Vázquez (PSC), exalcalde de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Iceta defensa els imputats pel cas de la FMC

En declaracions a La Xarxa i en relació amb altres qüestions del cas Mercuri, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha indicat que als regidors del seu partit imputats en el marc de la investigació del cas Mercuri per dietes presumptament irregulars no se'ls pot fer "cap retret", perquè, segons el seu parer, el que feien a la FMC era "absolutament legal", sense incórrer en delictes.

"En el pitjor dels casos estaríem parlant d'un error administratiu, que creiem que no s'ha donat", ha afegit.

stats