CAS NÓOS
Política 24/09/2013

La justícia valenciana rebutja imputar Camps i Barberá al cas Nóos

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià no aprecia "suficients indicis incriminatoris" en les contractacions amb Iñaki Urdangarín

Acn
1 min

ValènciaLa sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià s'ha declarat no competent per imputar l'expresident valencià Francisco Camps i l'alcaldessa de València, Rita Barberá, pels indicis de delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de fons i frau a l'administració en relació al cas Nóos. Segons la interlocutòria de l'alt tribunal valencià, els jutges consideren que no hi ha "suficients indicis incriminatoris" per imputar-los.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro, va remetre al TSJ valencià un escrit en què apreciava "indicis racionals de delicte" i "fets d'aparença delictiva" en les actuacions relacionades amb els contractes amb el gendre del rei Joan Carles, Iñaki Urdangarin.

Castro defensava que el parentesc d'Urdangarin va permetre que les contractacions "s'adjudiquessin a dit, que els aforats assentissin verbalment a tot allò que se'ls oferia, sense estudis previs de viabilitat tècnica ni de mercat, en marcs geogràfics absolutament impropis i vorejant les normes de contractació públiques".

El magistrat considerava que l'aportació de Camps i Barberá va ser "decisiva" en els fets i que el duc de Palma els va citar a la Zarzuela per "aconseguir un impacte psicològic". El jutge afegia que "sense el beneplàcit" de Camps no es pot entendre la "submissió de la Generalitat Valenciana a les exigències d'Iñaki Urdangarin".

Aquesta peça separada del cas Nóos investiga el presumpte desviament de 3,5 milions d'euros per a les cimeres València Summit entre els anys 2004 i 2006, així com per a l'organització d'uns Jocs Olímpics Europeus a València que mai no es van celebrar.

stats