Política

La casa reial anuncia que Iñaki Urdangarin queda apartat dels actes oficials

La Zarzuela considera que el comportament del duc de Palma "no sembla exemplar", però reclama que es respecti la seva presumpció d'innocència

La casa reial ha anunciat aquest diluns al matí que Iñaki Urdangarin queda apartat dels actes oficials. Aquesta decisió arriba després que el marit de la infanta Cristina, filla del rei Joan Carles I, s'hagi vist esquitxat per una presumpta trama de corrupció relacionada amb l'Institut Noós.

En un comunicat emès dissabte, el gendre del rei va lamentar el "mal" que la seva suposada implicació en aquest afer havia causat a la Corona espanyola.

Un comportament "que no sembla exemplar"

La Casa del Rei considera que el comportament de l'espòs de la infanta Cristina , Iñaki Urdangarin , " no sembla exemplar" , encara que demana respecte a la seva presumpció d'innocència , i anuncia que el duc de Palma deixarà de participar en activitats oficials . En una trobada informativa celebrada al palau de la Zarzuela , el cap de la Casa del R ei , Rafael Spottorno , ha explicat que aquesta institució publicarà a la seva web oficial , previsiblement abans de final d' any , un desglossament dels seus comptes en capítols i subcapítols , com la resta de les administracions públiques .

Spottorno ha negat que la distribució interna d'aquestes despeses respongui al principi de " barra lliure " , i ha subratllat que tots els comptes interns de la Casa del Rei són controlats i auditats amb caràcter previ i posterior . Tot i això, no són despeses auditades pel Tribunal de Comptes, com passa amb altres institucions públiques de l'Estat.

Més continguts de