Publicitat
Publicitat

DECLARACIÓ DEL DUC DE PALMA

L'autocensura meditàtica, la pitjor de les censures

Els experts consultats per l'ARA denuncien massa prudència de la premsa amb la monarquia, obligada ara a ser transparent

La maquinària de la Zarzuela va a tota màquina des que la justícia investiga les activitats del gendre del rei, Iñaki Urdangarin, al capdavant de l'Institut Nóos. Els mitjans de comunicació han començat a gratar més sobre les activitats de la casa reial, i això ha fet que l'entorn del rei Joan Carles s'hagi mobilitzat per adaptar-se a aquests nous temps en què la monarquia és al centre del debat.

L'ARA ha volgut analitzar aquesta situació des del punt de vista mediàtic i ha consultant experts en la matèria, com ara Iñaki Anasagasti, senador del Partit Nacionalista Basc (PNB) i autor del llibre 'Una monarquía protegida'. Anasagasti explica que la sobreprotecció de la casa reial es deu a tres factors: "El PP, el PSOE i el vassallatge dels mitjans de la 'villa y corte'".

Carmen del Riego, periodista de 'La Vanguardia' i presidenta de l'Associació de Premsa de Madrid (APM), veu el got mig ple en relació amb el cas Urdangarin: "És la primera vegada que la Zarzuela informa més enllà dels comunicats o dels discursos del rei".

Per Carles Ruiz, professor d'ètica de la comunicació i vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna, la gestió d'aquest cas de presumpta corrupció ha fet anar la casa reial més enllà de l'"obscurantisme habitual".

Podeu consultar el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

RE

Més continguts de

RE
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT