CORRUPICÓ A L'ENTORN DEL REI
Política 12/04/2012

El jutge busca també a Luxemburg els diners desviats per Urdangarin

Almenys 420.000€ de Nóos haurien anat a parar al paradís fiscal el 2007 a banda dels que s'investiguen a Suïssa

Alicia Gutiérrez
1 min
EL DUC JUTJAT QUE HA POSAT EN QÜESTIÓ LA MONARQUIA
 El duc de Palma, Iñaki Urdangarin, a Palma el 25 de febrer, durant la seva declaració davant del jutge. En el relat dels fets, el marit de la infanta Cristina va culpar el seu exsoci Diego Torres de gran part de les decisions econòmiques lligades a la malversació de fons de l'Instituto Nóos, procés derivat del cas Palma Arena.

MadridLes indagacions per seguir el rastre dels diners presumptament evadits per Nóos no s'aturen a Suïssa. Juntament amb la sol·licitud d'ajuda judicial que s'hi enviarà, el jutge José Castro en prepara una altra a Luxemburg per confirmar si van acabar allà els diners desviats per Iñaki Urdangarin a l'estranger a través d'una societat amb matriu al paradís fiscal de Belize, segons ha sabut l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La societat que duu a Belize és De Goes Center for Stokeholder Management Ltd, amb seu a Londres i que a través de factures falses per suposats treballs per cimeres turístico-esportives de València i Balears pagades amb diner públic va cobrar 420.000 euros de Nóos que haurien arribat a la capital britànica el 2007. Capitanejada per Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, la pretesa ONG Nóos va rebre 5,8 milions de la Generalitat Valenciana i el Govern Balear entre el 2004 i el 2007.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats