Política 02/01/2012

Urdangarin volia fitxar famosos per fer més atractius els seus projectes solidaris, segons 'El Periódico'

Estrelles de la música, com Alejandro Sanz o Miguel Bosé, i de l'esport, com Zubizarreta, Eto'o i Pau Gasol, haurien rebut propostes del duc de Palma. 'El Mundo' assegura que Urdangarin va utilitzar el palau de Marivent com a “oficina comercial”. Segons 'El País', la suma desviada per Nóos a Balears arriba gairebé a l'1,4 milions d'euros

Ara
2 min

BarcelonaCaptar famosos per fer més atractius els seus projectes presumptament solidaris. Aquesta hauria sigut una de les estratègies que hauria intentat seguir Iñaki Urdangarin, segons informa aquest dilluns El Periódico, fent referència al sumari de la investigació. D'aquesta manera, Urdangarin i el seu soci haurien temptejat estrelles de la música, com Alejandro Sanz i Miguel Bosé, i de l'esport, com Andoni Zubizarreta, Samuel Eto'o i Pau Gasol, entre una llarga llista, per formar part del consell assessor de la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (FECIS), tot i que no consta que haguessin acceptat la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per altra banda, El Mundo assenyala a l'edició d'aquest dilluns el palau de Marivent com a “oficina comercial” del duc. Segons apunta el diari, que també es remet al sumari del cas, el gendre dels monarques espanyols hauria fet servir la residència oficial dels reis a Palma per tancar un acord de 18 milions d'euros amb el qual el govern balear es comprometria a patrocinar l'equip ciclista de José Miguel Echávarri i José Miguel Unzué. Amb l'acord, el duc de Palma s'hauria emportat una comissió de 300.000 euros.

El País cita l'informe de la fiscalia per assenyalar la xifra de 1.385.739 euros, que presumptament seria la suma desviada per l'Institut Nóos a Balears, dels 2,3 que va rebre de mans del govern balear. Segons les investigacions recollides en els més de 2.000 folis del sumari, no hi ha factures que acreditin que Nóos fes les feines encarregades.

stats