Política 18/04/2013

Una jutge de Barcelona impedeix publicar més correus electrònics que afectin la intimitat d'Urdangarin

Ho ha fet a petició del gendre del rei, i com a pas previ perquè el duc de Palma presenti una demanda contra el seu exsoci, Diego Torres, i set grups editorials per difondre els seus e-mails

Efe
2 min

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha prohibit la publicació de més correus electrònics d'Iñaki Urdangarin que afectin la seva intimitat o la de la seva família, a petició del duc i com a pas previ a la presentació d'una demanda contra el seu exsoci, Diego Torres, i set grups editorials per difondre els seus correus electrònics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts judicials, el jutjat de primera instància número 46 de Barcelona ha acordat impedir cautelarment la difusió de més correus d'Urdangarin, i li ha donat un termini de vint dies per presentar la seva demanda. En cas contrari, la prohibició quedarà sense efecte.

El duc de Palma ha demanat aquestes mesures cautelars en relació amb els seus correus en un escrit tramès als jutjats de Barcelona, en el qual anuncia la seva intenció de presentar la demanda per vulneració del dret a la seva intimitat.

Els set grups editorials citats són Unitat Editorial; Editorial Ecoprensa S. A.; El Setmanal Digital S.L.; Setmana S.L.; Publicacions Heres S.L.; Mediaset Espanya i Titania Companyia Editorial.

La jutge de primera instància ha acordat la mesura urgent sol·licitada pel duc de Palma, després que aquest diposités la quantitat econòmica que se li exigia com a aval per acordar les mesures plantejades.

Ara, els set grups editorials tenen vint dies per presentar les al·legacions que trobin oportunes, el mateix període de temps que té Urdangarin per interposar la seva demanda.

Si els mitjans afectats discrepen de la prohibició de difusió de correus, la jutge convocarà una vista de mesures cautelars perquè les parts puguin argumentar els motius pels quals s'oposen a les mesures cautelars, abans d'acordar si les manté.

Al llarg de la investigació del cas Nóos, que instrueix el jutge de Palma José Castro, Torres, l'exsoci d'Urdangarin, ha presentat al jutjat nombrosos correus electrònics atribuïts al duc de Palma, que s'han anat incorporant al sumari.

stats