Política 04/12/2012

Els catalans estan dividits sobre la independència, segons l'Institut Elcano

Una majoria d'espanyols creu que la UE no hauria d'admetre una Catalunya independent

Ara
1 min

BarcelonaEls catalans es troben dividits gairebé a parts iguals entre independentistes i no independentistes, però la majoria creu que si la seva comunitat se separés d'Espanya hauria de ser reconeguda com a Estat per la Unió Europea i acceptada com a país membre, segons l'últim baròmetre del Reial Institut Elcano.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta ocasió, la consulta periòdica que realitza aquesta institució, dedica un apartat específic a Catalunya basat en quatre-centes entrevistes realitzades abans de les eleccions del 25 de novembre.

Segons aquesta enquesta, hi ha un empat tècnic entre partidaris de la independència (42,7%) i detractors (43,4%), però el 62,1 per cent creu que si Catalunya s'independitzés Brussel·les l'hauria de reconèixer com a Estat i el 58,3 per cent que hauria d'admetre-la com a país membre.

Resposta que l'investigador principal d'aquest treball, Javier Noyam ha qualificat avui, a la presentació, com "la paradoxa de l'independentisme".

Quan la mateixa pregunta es formula a tots els espanyols, el 70 per cent es mostra en contra de la independència de Catalunya i el 66,4 per cent considera que si la secessió fos un fet la UE no hauria de reconèixer Catalunya com a Estat.

En la mateixa línia, el 66,6 per cent dels espanyols estima que tampoc hauria d'admetre-la com a país membre.

El conjunt del sondeig té una mostra de 1.200 persones i va ser realitzat en concret entre el 6 i el 19 de novembre.

stats