Política 19/10/2013

'Independència per canviar-ho tot': l'esquerra independentista es manifesta pel centre de Barcelona

Milers de persones reclamen que el procés sobiranista no vagi deslligat de la transformació social

Sara González
2 min
Més d'un miler de persones de l'esquerra independentista s'han manifestat pel centre de Barcelona / PERE VIRGILI

BarcelonaMilers de persones, entre 10.000 i 15.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona amb el lema 'Independència per canviar-ho tot'. Els manifestants, convocats per l'esquerra independentista, defensen el dret d'autodeterminació dels Països Catalans i que el procés d'independència "no ha d'anar acompanyat d'un model social i econòmic en concret". "Ha de ser la gent, que triï aquest model", ha remarcat Aitor Blanc, portaveu de la campanya 'Independència per canviar-ho tot'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sis autobusos procedents de diferents punts del país s'han desplaçat a la capital catalana per participar a la marxa. Entre els lemes que es poden veure hi ha el d'"Independència sense retallades". També s'han sentit crits de "ni Espanya, ni França, Països Catalans", "guerra per la terra" i "canya contra Espanya". Els manifestants també reclamen que el procés sobiranista del Principat s'estengui a altres territoris dels Països Catalans.

Un grup de la comitiva ha penjat una gran pancarta amb el lema 'Independència per canviar-ho tot' al carrer Pelai.

En declaracions als periodistes, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que la independència "no és un simple canvi de bandera". "Ha de ser un procés de participació social i de revolta democràtica", ha dit. Arrufat ha explicat que aquesta campanya "marcarà" l'acció política de la CUP el proper curs. "Necessitem forçar un referèndum, guanyar la independència per àmplia majoria i impulsar un procés constituent que sigui el vector de la república que es creï", ha remarcat. Per Arrufat, s'han creat "dos blocs". El dels partits que volen la independència per construir un estat que respecti les mateixes normes que ara i el bloc que defensa que la sobirania nacional implica "una independència que retorni el poder a la majoria de la població". A banda de la CUP, entre els manifestants hi havia integrants del col·lectiu Endavant o dels 'iaioflautes' [vegeu el vídeo].

stats