DRET A DECIDIR

Independentistes catalans, flamencs i escocesos s'alien per coordinar accions internacionals

La recepció que els va oferir el president del Parlament flamenc, l'independentista Jan Peumans, aixeca polseguera en la premsa flamenca i valona

Representants de moviments independentistes catalans, flamencs i escocesos signen avui a Brussel·les la que han anomenat "Aliança Europea per la Independència" per coordinar accions i col·laborar a nivell internacional. De moment l'integren com a membres fundadors les entitats flamenca Vlaamse Volksbeweging, l'escocesa Scottish Independence Convention i la catalana Wellcome Mr. Prersident... to thee State of Catalonia, representada per l'excoordinadora de relacions internacionals de la coordinadora de les consultes sobre la independència, Anna Arqué. En un comunicat, han expressat la seva intenció d'ampliar l'aliança a representants de moviments d'altres nacions europees sense estat.

En el marc de la trobada dels promotors de l'aliança de moviments independentistes, dimarts els va rebre el president del Parlament flamenc, Jan Peumans, cosa que ha tingut ampli ressò en mitjans flamencs i valons, més encara en un moment d'incertesa per la impossibilitat de crear govern a Bèlgica. Que Peumans, membre de l'independentista N-VA, rebés les entitats independentistes ha aixecat polseguera entre mitjans locals com VRT-Flemish, The Standaard o The Niuwsblad. Peumans va defensar el seu dret a reunir-se amb qui consideri oportú.

Més continguts de