Política 07/01/2021

Inés Arrimadas fitxa com a número dos per Barcelona Anna Grau, líder de SCC a Madrid

La periodista i escriptora serà en un acte amb la líder de Cs i el candidat Carlos Carrizosa aquest migdia a Barcelona

Anna Mascaró
3 min
Inés Arrimadas i Anna Grau aquest matí a Barcelona

BarcelonaCiutadans ha fitxat la periodista Anna Grau, que el juliol passat va ser nomenada presidenta de Societat Civil Catalana (SCC) a Madrid, tal com ha avançat l'Abc i ha confirmat el partit. Grau ocuparà el segon lloc de la llista del partit per Barcelona de cara al 14-F, darrere de Carlos Carrizosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Periodista i escriptora, Grau (Girona, 1967) ha publicat diversos llibres, entre els quals De cómo la CIA eliminó a Carrero Blanco y nos metió en Irak (2011), #Podemos (2014) o ¿Los españoles son de Marte y los catalanes de Venus? (2015). Com a periodista va treballar com a delegada del diari Avui a Madrid i corresponsal a Nova York de l'Abc i va ser col·laboradora a RTVE, Telemadrid, La Sexta, esRadio, la SER, Onda Cero i Onda Madrid, i va escriure articles d'opinió a l'Ara. També és columnista a The Objective i The New Barcelona Post.

No és el primer contacte de Grau amb Ciutadans. Ja havia participat en actes del partit i, tal com recull al seu perfil de Linkedin, va treballar com a assessora de la consellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera de la Cruz, encara només durant quatre mesos: entre setembre i desembre de 2019.

Grau havia assolit una certa rellevància mediàtica en les últimes setmanes després de dir en el programa Quién educa a quién de TVE el 23 de novembre que "a Catalunya hi ha una plataforma subvencionada per la Generalitat que espia els nens si parlen o no català al pati", referint-se a Plataforma per la Llengua. Grau va denunciar haver patit "atemoriment" i "insults" per part de determinats cercles independentistes com a conseqüència de les seves declaracions.

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha presentat el fitxatge en un acte a Barcelona en què també ha participat Carrizosa. "El centre liberal a Catalunya necessita unir més gent, segueix creixent i continua essent la única alternativa al separatisme", ha assegurat, i ha associat l'assalt de seguidors trumpistes al Capitoli dels Estats Units (EUA) al "populisme" de l'independentisme. "No es pot comparar, als EUA hi ha hagut quatre morts", ha admès, però ha insistit que "cal condemnar les dues coses", referint-se als incidents que el passat 2 d'octubre de 2018 hi va haver a les portes de la cambra catalana. "Si no van entrar al Parlament és perquè els Mossos no ho van consentir", ha recalcat: "Haurien fet el mateix, però sense armes".

Grau s'ha presentat com una víctima de l'independentisme. "He patit tota mena d'abusos", ha dit, i ha assegurat que es va afiliar a Cs l'11 de novembre de 2019, l'endemà de la patacada electoral a les generals que va portar Albert Rivera a dimitir com a president del partit. "Vaig veure les estremidores imatges d'Inés votant, embarassada, i aguantant insults", ha dit com a motivació que la va portar a convertir-se en simpatitzant de Cs. En aquest tuit es pot sentir com diversos votants en el col·legi cridaven "llibertat, presos polítics" durant l'atenció a la premsa d'Arrimadas.

El fitxatge de Grau arriba després que el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, rebutgés una oferta informal de Cs. També després que Lorena Roldán, fins fa pocs mesos candidata del partit taronja escollida per primàries, anunciés el salt a les files del PP. Roldán ocuparà el segon lloc de la llista dels conservadors per Barcelona. Pel que fa a la resta de circumscripcions, Jorge Soler repetirà com a cap de llista de Cs per Lleida, i fonts del partit taronja apunten que no hi haurà grans sorpreses tampoc a Tarragona i Girona, on els caps de llista seran possiblement Matías Alonso i Jean Castel, tot i que les mateixes veus recalquen que la decisió final sempre es pren a l'executiva de Madrid.

stats