EL FUTUR DELS SOCIALISTES

Inhibidors de mòbil per frenar filtracions al congrés del PSOE

La proliferació de les xarxes socials i l'accés mòbil a internet complica el control dels fluxos informatius de grans esdeveniments com el congrés del PSOE, en què hi participen un miler de persones

El control dels fluxos i els temps informatius ha estat sempre una de les aspiracions dels equips de comunicació d'organitzacions polítiques. Però la proliferació de les xarxes socials i els dispositius mòbils per internet ho compliquen. Per això, els partits malden per evitar fugues que els facin perdre el control de les informacions. Si cal amb mesures que ataquen a l'arrel de les comunicacions.

Així, segons ha informat l'agència Efe, per evitar filtracions sobre el guanyador de les votacions per triar el nou líder del PSOE abans d'hora, els organitzadors del congrés del partit han instal·lat inhibidors de freqüència per bloquejar els telèfons mòbils –tecnologia pensada inicialment per evitar el risc d'atemptats a distància– a les sales on es farà el recompte dels vots. No és una pràctica exclusiva del PSOE. Altres partits ja han utilitzat abans els inhibidors de freqüència per evitar filtracions de reunions teòricament de continguts confidencials.

Més continguts de