VAGA GENERAL
Política 14/11/2012

Iniciativa i la CUP reclamen la dimissió de Felip Puig per les càrregues policials a Tarragona

Els dos partits deploren l'actuació policial que ha acabat amb un menor ferit. El PP critica que Tarragona s'hagi convertit en la "ciutat dels aldarulls", i en culpa "quatre brètols"

Ara / Agències
2 min
Un menor ferit pels incidents a Tarragona / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaICV i la CUP han reclamat avui la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, per la càrrega dels Mossos d'Esquadra d'aquest dimecres al migdia a Tarragona, en la qual un menor ha resultat ferit. La candidata per Tarragona d'ICV a les eleccions autonòmiques i diputada al Parlament Hortènsia Grau ha considerat que "Felip Puig representa tot allò que no volem per a la Catalunya del futur". I la CUP, en un comunicat, ha celebrat l'"èxit" de la vaga als Països Catalans malgrat la "nota negativa" que ha suposat la "violència policial exercida contra els vaguistes". "La violència dels Mossos d'Esquadra ha arribat a l'extrem a la ciutat de Tarragona, on un nen de 10 anys ha resultat ferit al cap de resultes dels cops de porra dels agents", ha lamentat la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La repressió que exerceix amb els febles i la condescendència amb els poderosos l'incapacita per ocupar un lloc de direcció en aquest país", ha afegit Hortènsia Grau, que ha acusat Puig de "no tenir ni humilitat, ni diligència, ni temprança" i de representar "un risc per a la convivència pacífica a casa".

La "ciutat dels aldarulls", segons el PP

En canvi, el portaveu del grup del PP a l'Ajuntament de Tarragona i diputat al Congrés, Alejandro Fernández, ha considerat que " no es pot permetre que Tarragona es converteixi en la ciutat dels aldarulls". Alejandro Fernández ha dirigit els atacs als manifestants: "Tots sabem perfectament qui són els encaputxats que destrossen mobiliari urbà i intimiden la gent". Per això, el portaveu del PP demanarà per escrit a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), que "convoqui urgentment la Junta Local de Seguretat amb l'assistència dels portaveus de l'oposició". Fernández també ha assenyalat que a Barcelona "van començar així amb els aldarulls antiglobalització, fins que van convertir la ciutat en la capital mundial antiglobalització". "No vull que Tarragona surti als telenotícies per les destrosses de quatre brètols. Tarragona ha de ser l'orgull de Catalunya i no la vergonya. S'ha acabat la comèdia", ha finalitzat Alejandro Fernández.

stats