Política 12/09/2015

Errejón reivindica la desobediència civil de Sí que es Pot enfront de la que proclama l'ANC

El número dos de Podem alerta que Ciutadans no representa un "canvi" sinó un "recanvi" del PP i el PSOE

Sara González
1 min
A dalt, Íñigo Errejón, responsable de la secretaria política de Podem. A sota, el filòsof argentí Ernesto Laclau, el seu referent intel·lectual.

TortosaEl número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha reivindicat la desobediència civil del moviment Sí que es Pot que, ha recordat, el president de la Generalitat, Artur Mas, va menysprear enfront de la que està disposada a tirar endavant l'ANC si el govern espanyol intenta frenar el procés sobiranista. "A Catalunya des de fa anys hi ha actes de desobediència civil per protegir els veïns davant dels desnonaments i defensar els hospitals", ha subratllat en unes declaracions abans d'un míting a Tortosa amb el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Errejón ha assegurat que aquesta desobediència els fa sentir "orgullosos" i és la que permetrà "un canvi" de govern tant a Catalunya com a Espanya. De fet, ha dit, el president de la Generalitat va ser el primer d'impulsar unes retallades i privatitzacions a la sanitat que el govern de Mariano Rajoy va copiar després.

El dirigent de Podem ha advertit que hi ha molta gent que pretén donar-los suport a les urnes i que no es reflecteix a les enquestes. Ha llançat també un avís: "Qui vulgui votar canvi que vigili i no voti un recanvi". Ho ha dit amb referència a Ciutadans, del qual ha recordat que ha donat suport "al pitjor PSOE dels ERO" a Andalusia i al "PP de Gürtel" a Madrid.

stats