Política 17/09/2012

Urkullu: "Plantejaré un projecte de nou estatus d'autogovern per a Euskadi"

En una entrevista a 'El Mundo' considera que la paraula "'secessió' és massa grossa", tot i que no opina que Artur Mas s'estigui precipitant

Ara
1 min
UN FUTUR PLE D'OBSTACLES Cada cop pren més força l'opció que el president del PNB, Iñigo Urkullu, que va ser reelegit líder del partit al gener,  sigui candidat a la presidència del govern d'Euskadi. Recuperar el poder i competir amb Amaiur  són els dos grans reptes que haurà d'afrontar el partit en els pròxims mesos.

BarcelonaTot i que el candidat a lehendakari del PNB, Iñigo Urkullu, considera que la paraula "'secessió' és massa grossa", no pensa renunciar a un autogovern d'Euskadi més significatiu. En una entrevista a 'El Mundo', Urkullu deixa clar que tot i que la velocitat del seu partit és diferent a la d'Artur Mas, ell també seguirà liderant el sentiment sobiranista basc. "Plantejaré un projecte de nou estatus d'autogovern per a Euskadi", afirma Urkullu, el qual tampoc descarta un referèndum, això sí, treballant prèviament "el consens entre els partits polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del PNB considera que és "exagerat" afirmar que Catalunya està fent un primer pas cap a la secessió, però tampoc creu que Mas s'estigui precipitant. Això sí, adverteix que cal anar "més enllà del titular i la sal gruixuda". "Amb el tema de la Diada ens estem quedant amb el titular. Cal saber en quin món vivim", sentencia.

stats